ingrediënten
½ groene kool
3 wortelen
1 ui
1 teentje knoflook
bouquet garni (bijvoorbeeld: peterselie, tijm en laurier)
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
peper
zout
bereiding
Was de kool en snijd ze in dunne reepjes. Kook de reepjes 2 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
Spoel de kool af met koud water en laat de kool uitlekken.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze heel fijn. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur.
Voeg de kool en de wortel toe. Bedek de groenten met water. Voeg het bouquet garni en het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook. Draai het vuur laag wanneer de soep kookt. Laat de soep 30 minuten zachtjes doorkoken.
Haal het bouquet garni uit de pan. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep goed warm. Pureren is niet nodig.